Principii Goju-Ryu

Antrenamentele din Dojo se desfasoara dupa principii de la care sportivii nu au voie sa se abata:

Politetea:
-toti sportivii sunt obligati sa aiba un comportament civilizat si politicos atat fata de colegii de antrenament cat si fata de ceilalti oameni cu care intra in contact, in afara Dojo-ului.

Bunul simt:
– nici un practicant de Goju-Ryu nu poate continua cursurile de karate daca comite acte de impolitete in Dojo sau in societate. Sportivii care vor comite acte ce contravin legilor tarii sau dau dovada de lipsa de bun simt vor fi exclusi din club, iar gradatiile ii vor fi retrase.

Respectul:
-toti practicantii de Goju-Ryu isi vor respecta parintii, profesorii, batranii, colegii si pe ceilalti in general si nu ii vor incuraja pe altii sa nu o faca. La intrarea in Dojo se va tine cont daca este o gradatie mai mare, sensei,un instructor sau pur si simplu o persoana mai in varsta si i se va acorda prioritate.
– Inainte de intrarea in dojo se vor lasa papucii la usa aranjati, fara a impiedica accesul in Dojo (acolo unde sala permite). In nici un caz nu se va intra incaltat.
– Nici un sportiv nu are voie sa initieze o confruntare in Dojo sau in afara acestuia (doar in cazul in care sunt atacati in afara Dojo-ului vor recurge la autoaparare).

Performanta scolara:
– Nici un sportiv de Goju-Ryu nu poate continua antrenamentele daca nu isi sustine sau ridica nivelul performantelor scolare. Progresul scolar este o dovada de progres in Goju-Ryu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.