Pshihologia copilului

Observarea PSIHO–FIZICA a copilului

Sunt multi factori care influenteaza evolutia unui copil. De aceea este foarte importanta observarea atenta a acestora si inlaturarea acelor laturi care in timp ar forma un caracter deficitar. Exemple: invidia, lipsa de modestie, indisciplina, lipsa de respect, iesirile nervoase, limbajul urat, etc.

Este importanta observarea pshica a sportivilor. Este recomandata informarea discreta a antrenorilor privind problemele familiale. La copii starea de spirit se apreciaza dupa chipul vesel sau trist, modul cum comunica, dupa blandetea sau agresivitatea pe care o afiseaza, etc.

Deasemenea antrenorul trebuie sa se informeze despre situatia scolara a copiilor. Daca sunt silitori si respectuosi fata de profesori si colegi sau daca sunt indisciplinati , dezordonati sau lenesi.

Antrenorul prin activitatea pe care o desfasoara contribuie in mod cert la desarvarsirea personalitatii elevilor sai. Acesta trebuie sa testeze capacitatea de efort a sportivului, rezistenta la oboseala, viteza de reactie, gandirea tactica, initiativa, mobilitatea, capacitatea de concentrare, atentia, precizia, rapiditatea executiilor, distibutivitatea atentiei, modestia,vointa, capacitatea sportivului de a se autodepasi.

In acest scop parintii trebuie sa inteleaga ca este foarte importanta alimentatia si  odihna copiilor, precum si felul cum il mobilizeaza in momentele grele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.